baloldal

 • Az egyre rettenetesebb közterületi állapotokra hívta fel a figyelmet Gondos Judit, a Mátyás tér környékének egyik korábbi képviselője.
 • Az emberek többségének bizony púp a hátán a politika. Éppen elegendő négy-ötévente egyszer átgondolni, hogy jó vagy rossz irányba mennek-e a kerület dolgai. A kampányidőszakon túl korábban béke honolt Józsefváros jobb- és baloldali szimpatizánsai között. Ennek a nyugalmi helyzetnek vetett véget Pikó András, amikor non-stop lejáratókampányt hirdetett az előző városvezetés ellen, amelynek 10 éve alatt jelentős fejlődésen ment át Józsefváros. Úgy tűnik ezzel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a kampányígéreteinek éppen az ellenkezője, azaz a kerület leépülése látszik megvalósulni.
 • A Józsefvárost gettósító, elhanyagoló, a közbiztonságot és köztisztaságot is visszafejlesztő Pikó András is azt a baloldalt szolgálja, amelyik a történelem során számtalanszor bebizonyította már, mekkora rombolást és pusztítást képes végrehajtani – írja olvasónk, aki szerint Pikó hiába épít „civil” személyi kultuszt, ugyanolyan baloldali propagandista, mint amilyen a Klubrádiónál volt.
 • A tavalyi évről közel 5 milliárd forint pénzmaradványa van a baloldali városvezetésnek, Pikó András szerint mégsincs pénze az önkormányzatnak.
 • Hazug és gáncsoskodó hangnak nevezte olvasónk közpénzből fenntartott, valójában baloldali propagandalappá züllesztett Józsefváros Újságot, amit szerinte fontos ellensúlyozni. Olvasónk egyben felháborodását fejezte ki Pikó András korábbi kétes döntéseivel, a Zászlómúzeum bezárásával, illetve a Józsefvárosi Cigányzenekar megnyirbálásával kapcsolatban is.
 • Óriási különbségek vannak Pikó András politikai kinevezettjeinek és a hivatali dolgozók fizetésében, emiatt is alakulhatott ki az a feszültség a polgármesteri hivatalban, amely komoly távozási hullámot eredményezett az elmúlt másfél évben – írja az Origo. A rossz légkört tovább ronthatja, hogy Pikó politikai köre komoly nyomást gyakorol a hivatalnokokra, de a rossz munkahelyi körülményekre is sokan panaszkodnak.
 • Még érezhető volt Józsefvárosban a fejlődés szele: elkezdett szépülni, javulni, élhetőbbé válni - írta levelében egy Olvasónk, aki szerint az elmúlt másfél évben a fejlődés megállt, mi több, visszafelé tendál. Példaként említi a korábbi jobboldali városvezetés által szépen felújított, mára pedig az enyészet martalékává váló II. János Pál pápa teret, amelyet - más közterekhez hasonlóan - megszálltak a hajléktalanok.
 • Megkapta első ellenfelét a baloldali szivárványkoalíció előválasztásán Csordás Anett, ugyanis Jámbor András, a balliberális Mérce.hu korábbi főszerkesztője is megméretteti magát a Józsefvárost és Ferencvárost magába foglaló budapesti 6. választókerületben. A kormánypártok képviselőjelöltje Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere lesz.
 • A baloldal nemmel szavazott a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet és a védekezéshez szükséges intézkedések hatályának meghosszabbítására.
 • Egyre többen úgy vélik, hogy Józsefváros az elmúlt egy évben rossz irányba fordult: a fejlesztések leálltak, a kerület szemetes, a közterületeken egyre több a hajléktalan és a közbiztonsági problémák is megszaporodtak. Pikó András polgármester kampányát segítő aktivista azt írta: mára oda jutottunk, hogy megcsúfolva és becsapva érezzük magunkat. A polgármesternek fogalma nincs, hogy kell egy kerületet vezetni, csak egy báb a megszállott álcivilek markában.
 • Nagy szükség lett volna a politikai összefogásra is a vírus elleni harcban, de a baloldali képviselőkre nem lehetett számítani – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője szerdán, a parlamenti ülésszak végén Simicskó Istvánnal közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Kocsis Máté országgyűlési képviselő szerint Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek „zsidózása miatt” távoznia kell a közéletből.
 • Videót tartalmaz
  A kijárási és a gyülekezési tilalomra fittyet hányva zenés bulit tartott kedd éjszaka a józsefvárosi baloldal. Egy környéken lakó szerint ez nem először fordul elő, többször tapasztalta, hogy éjszaka üvölt a zene az MSZP Bacsó Béla utcai irodájában.