Budapest

 • Tovább bővíti az első ajtós felszállási rendet járatain a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amelyre indokolásuk szerint a javuló jegy- és bérletvásárlási szokások és az utasok biztonságérzetének növelése miatt van szükség azokon a járatokon, ahol nem okoz érdemi menetidő többletet.
 • Újabb egészségügyi fejlesztések a józsefvárosi klinikákon. 2,2 milliárd forintból korszerűsítették a Szentkirályi utcai Belgyógyászati és Hematológiai Klinika A és B épületét, ahol új kórtermeket, kúraszerű részleget és laborokat is kialakítottak. A beruházás kiemelt kormányprogramban valósult meg.
 • „Nem tudjuk elérni a társasházkezelőt... Nem elérhető sem telefonon, sem e-mailben, a postai úton elküldött levélre sem válaszol, viszont sorra szerzünk értesítés arról, hogy a társasház számlái nincsenek kifizetve” – jutott el hozzánk egy társasházban élő ember aggodalma. Utánajártunk, hogy mit tehetnek ilyen esetben a tulajdonosok.
 • Jelentős csúszással és „fapados” tartalommal, de július 12-én végre elkezdték a Blaha Lujza tér felújítását, amely a jövő év végére fejeződik be. Mint kiderült: a Somogyi Béla utca felújítására – ami a korábbi tervekben szerepelt – jelenleg nincs forrás.
 • Július 12-én kezdődik a Blaha Lujza tér felújítása. A biciklisávok miatt egyébként is jelentős autós menetidőtöbbletet várhatóan tovább fokozza majd, hogy a tér kereszteződésében a Nagykörutat egysávosra szűkítik, a Rákóczi úton pedig megszüntetik a buszsávot. Ezen kívül a gyalogosközlekedést is korlátozzák majd.
 • Egy budapesti orvosi asszisztens és társai a gyanú, valamint a rendelkezésre álló adatok szerint 60 ezer forintért regisztráltak oltással nem rendelkező embereket az elektronikus rendszerbe, hogy védettségi igazolványhoz juttassák őket. A rendőrség eljárást indított ellenük, letartóztatásukat, illetve bűnügyi felügyelet alá helyezésüket kezdeményezte.
 • Ütemterv szerint halad az új, akadálymentes, komfortos utascentrum kiépítése a Keleti Pályaudvaron, ahol egy helyen lesz lehetőség a belföldi és a nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére.
 • Másfél éves csúszással napokon belül indulhat a Blaha Lujza tér felújítása az eredeti terveknél jóval kevesebb műszaki tartalommal és persze drágábban is. Az egyik legfájóbb pont, hogy elmaradhat a beruházáshoz kapcsolt Somogyi Béla utca felújítása.
 • Jóval szűkebb műszaki tartalma ellenére is 400 millió forinttal drágább lesz a Blaha Lujza tér Karácsony Gergelyék által átszabott felújítása, amit a baloldali főpolgármester éppen a költségek „racionalizálása” céljából tett meg. Az eredeti, Tarlós István által elfogadott terv nem csak olcsóbb és szélesebb műszaki tartalommal bírt, de idén év végére meg is valósították volna.
 • A Budapesti Rendőr-főkapitányság iskolaőr, illetve rendőrjárőr munkakörök betöltésére várja a jelentkezőket.
 • A 2015-ös illegális migrációs nyomás főbb állomásait érintő sétát szervezett a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával.
 • Ma 18 órától játssza első csoportmérkőzését a magyar válogatott a budapesti társrendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. A mérkőzéssel kapcsolatosan forgalmi változások lesznek a Puskás Aréna környékén, ami Józsefvárost is érinti.