drogambulancia

 • Összesen 610 környékbeli tiltakozott Pikó András azon ötlete ellen, hogy drogambulanciát és mellé józan kávézót létesítsen a Teleki László tér 7. számú társasházba. A drogambulancia nyitásától a polgármester egyelőre elállt, a józan kávézót azonban továbbra is szándékában áll megnyitni. Mivel a lakosok azt sem szeretnék, ezért május 17-én átadták a tiltakozásukat Pikó Andrásnak.
 • Korai lehetett a lakosok öröme, miután Pikó András polgármester közölte: elállnak a Teleki tér 7-be tervezett nappali ellátás megvalósításától. Ám az önkormányzat kommunikációja azt sejteti, hogy az intézményt a kerület egy másik pontján megvalósítanák.
 • Pikó András a lakosok feje felett döntött, hogy drogambulancia nyisson a Teleki téren, amire a Józsefvárosi Fidesz hívta fel a figyelmet. A környéken élők addig tiltakoztak a program ellen, amíg a polgármester be nem látta: jobb, ha eláll a tervétől.
 • Pikó András fórumokon igyekszik lenyomni a lakosok torkán azt a drogambulanciát, amely április 22-én egyszemélyi döntése nyomán a Teleki tér 7. számú társasházban nyílna. A lakosok petíciót is indítottak a drogambulancia ellen, amelyet mintegy félezren aláírtak, a polgármester azonban egyelőre nem hajlandó átvenni azt.
 • Miután törvényességi eljárást is indított a kormányhivatal, Pikó András május 5-én ellátogatott a Teleki tér 7. számú házba, ahol megpróbálta meggyőzni a lakosokat, hogy nem lesz gond az oda tervezett kávézóval, illetve drogambulanciával.
 • A polgármester nem kérdezte meg a lakosokat, mielőtt a Teleki téri drogambulanciáról döntött. Sőt, ő maga törölte el azt a rendeletet, ami kötelezné a lakosokkal és civilekkel történő egyeztetésre – derült ki Sára Botond Facebook-bejegyzéséből.
 • A Teleki tér 7. szám alá települő drogambulancia képviselői bemutatták elképzeléseiket a ház lakosainak, akik továbbra sem szeretnék, hogy az intézmény a házukba költözzön. A Józsefvárosi Fidesz felszólította Pikó Andrást, hogy vonja vissza a döntését.
 • Több tucatnyi aláírás gyűlt össze és továbbra is nagy az igény arra a petícióra, amelyet a környékén élők indítottak a kerület baloldali polgármesterének, illetve a főpolgármesternek azon terve ellen, hogy drogambulanciát telepítsen a Teleki László térre.
 • Videót tartalmaz
  Április 22-én egyszemélyben döntött Pikó András arról, hogy a Teleki tér 7. szám alá drogambulancia költözhet. Úgy tűnik, a polgármester már elfelejtette azt a kampányígéretét is, miszerint minden fontos kérdésben kikéri az érintett lakosok véleményét.