Füvészkert

 • Várhatóan szeptembertől közel egy évig tartó programsorozatot indít az idén 250 éves ELTE Füvészkert. Orlóci László, a Füvészkert igazgatója erről, valamint a botanikus kertek múltbeli és jelenlegi szerepéről is mesélt lapunknak, miként arról is, hogy miért állt le a józsefvárosi zöldterületeket összekötő zöldfolyosó terve.
 • Április elsején kezdetét vette az a jótékonysági licit, amelyen az ELTE Füvészkert dolgozói saját alkotásaikat és növényeiket ajánlották fel. A befolyt összeget a Füvészkert Alapítvány egy „Bazsarózsakert” kialakítására fordítja.
 • Képgalériát tartalmaz
  Kora tavasztól késő őszig virágokban pompázik a Füvészkert, amelyeket időről időre megörökít Demeter Károly fotós. A képek alapján egyértelművé válik, hogy érdemes személyesen is megtekinteni a nyár végi virágzásokat a józsefvárosi botanikus kertben.
 • Vasárnap éjféltől megszűnt a fővárosi korlátozások egy része, így május 18-tól ismét kinyitott a Füvészkert. Az Illés utcában lévő botanikus kert reggel 9 és délután 17 óra között várja látogatóit.
 • Április 27-étól, hétfőtől újra látogatható az ELTE Füvészkert. Az Illés utcai botanikus kertbe előzetes regisztrációt követően lehet belépni, és egyszerre maximum 400 fő tartózkodhat a területen.
 • Látogatói legszebb emlékeit gyűjtené csokorba a jövőre 250 éves ELTE Füvészkert. A jubileumi emlékévre pályázatot írtak ki, amelyben azt kérik, hogy akik már jártak náluk, osszák meg a botanikus kerthez köthető legszebb fotóikat, történeteiket.
 • Képgalériát tartalmaz
  Egyre több virág hirdeti, hogy itt a tavasz. A Füvészkert virágait Demeter Károly örökítette meg. A képek alapján egyértelművé válik, hogy érdemes személyesen is megtekinteni az ébredező természetet a józsefvárosi botanikus kertben.