Józsefváros

 • Zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében. Az emlékparkot Psota Irénről, a nemzet színészéről nevezik el.
 • A józsefvárosi vívólány olyat tett három társával, ami eddig példanélküli a magyar sportban. Hiszen először jutott ki a magyar női kardcsapat az olimpiára. Ráadásul mindezt Budapesten tették biztossá, közel sem ideális felkészülést követően.
 • Két új közösségi virágágyást alakított ki a Civilek a Százados Negyedért Egyesület. Az állandó ágyások mellett még egy ideiglenes virágsziget is született a helyi civileknek köszönhetően, amelyet a MÁV telepi Tbiliszi téren, a templom bejáratánál helyeztek el.
 • Videót tartalmaz
  A II. János Pál pápa téren tépte le egy idős asszonyról a nyakláncot egy férfi: a kameráknak köszönhetően a VIII. kerületi rendőrök négy órán belül elfogták.
 • Miután törvényességi eljárást is indított a kormányhivatal, Pikó András május 5-én ellátogatott a Teleki tér 7. számú házba, ahol megpróbálta meggyőzni a lakosokat, hogy nem lesz gond az oda tervezett kávézóval, illetve drogambulanciával.
 • A józsefvárosi gyermekek nyári üdültetése természetes volt az előző, jobboldali városvezetés idején, de valamennyi korábbi önkormányzati többség meg tudta ugrani ezt a feladatot. A súlyos milliókért rengeteg tanácsadót foglalkoztató Pikó András az első olyan józsefvárosi polgármester, akinek a képességét ez meghaladta, ezért adományokat kér, hogy képes legyen a gyermekek táboroztatására.
 • Kampányában Pikó András hangosan ígérte, hogy megválasztása esetén megszünteti a kilakoltatásokat, de azóta a 200 lakáskiürítési végzésből 32 lakás jutott a ténylegesen kiüríthető stációba. Érdekes, ez ellen nem szervez látványos politikai akciókat a baloldalhoz köthető A Város Mindenkié csoport, csupán zárt ajtók mögött tárgyal az elmúlt 1,5 évben 28 bérlakás pályázatot kiíró önkormányzattal.
 • Egy lakásból laptopot és ékszereket, egy üzletből pedig pénzkazettát lopott a betörő. A józsefvárosi rendőrök azt kérik, aki felismeri a képen látható személyt, tegyen bejelentést.
 • Megdöbbenve tapasztalta olvasónk, hogy az előző önkormányzati ciklusban kialkudott kedvezményes lakossági belépés már nem érhető el a ma újranyitott Ludovika Aréna uszodában. Mint kiderült, az önkormányzat nem hosszabbította meg a megállapodását az uszodát működtető egyetemmel, amely továbbra is nyitott egy ilyen együttműködésre.
 • Május 5-én, reggel 6.00 órától újra megnyitja kapuit a látogatói előtt az Orczy-parkban található Ludovika Aréna uszodája. A belépődíjak nem változnak, a korábban megváltott, de nem felhasznált bérletek továbbra is érvényesek.
 • Életének 72. évében szombaton koronavírus fertőzés következtében elhunyt Dr. Gyurkovics István, a Szigony utcai rendelő háziorvosa. Nagy veszteség a kerületnek és a Losonci negyed lakóinak.
 • A polgármester nem kérdezte meg a lakosokat, mielőtt a Teleki téri drogambulanciáról döntött. Sőt, ő maga törölte el azt a rendeletet, ami kötelezné a lakosokkal és civilekkel történő egyeztetésre – derült ki Sára Botond Facebook-bejegyzéséből.