köztisztaság

 • Az egyre rettenetesebb közterületi állapotokra hívta fel a figyelmet Gondos Judit, a Mátyás tér környékének egyik korábbi képviselője.
 • Bár a költségvetés lehetővé tenné, mégsem történnek fejlesztések a kerületben – erre hívja fel a figyelmet olvasónk, Koppány, aki leginkább azt nehezményezi, hogy a köztisztasági problémák mellett a társasházak felújítására sem költ elegendő összeget a városvezetés.

 • Hiába ígérte Pikó András polgármester, hogy többet fordít majd köztisztaságra, egyre koszosabbá, elhanyagoltabbá, szemetesebbé válnak Józsefváros közterei. Ebben talán a 300 új szemetes kihelyezésére irányuló, de szintén be nem váltott polgármesteri ígéretnek is lehet szerepe. Egyik olvasónk arról panaszkodott, hogy a Mikszáth teret is szemét borítja reggelente.
 • Hosszú hónapok után először tartott az önkormányzat „valódi” (nem csak online) közösségi fogadóórát, ezúttal az Orczy és a Magdolna negyed volt terítéken. A főbb témák most is a „szokásosak” voltak: a szemetes utcák, a kutyakaki-hegyek, a hajléktalanok. Érte bőven kritika Pikó Andrást is, aki maga is bevallotta: az Orczy út egy valóban elhanyagolt terület, bármikor arra bringázik a járdán (!), a környék mindig szemetes.
 • Kosz, mocsok, kutyagumi és piásüvegek lepték el Józsefvárost, mióta Pikó András a polgármester - írta olvasónk, aki kételkedik, hogy a városvezetés túl sok pozitív visszajelzést kapna a közterekre ismét kihelyezett mobilvécék miatt.
 • Hajléktalanok, köztisztasági problémák, kutyagumi, parkolási feszültségek, valamint az elmaradó épületfelújítások voltak a fő témái a Corvin negyedieknek tartott online lakossági fórumon április 29-én. Szóba került a Teleki térre tervezett drogambulancia is, amelyről Pikó András polgármester a döntést követően utólag már egyeztetne a lakosokkal.
 • A felelős kutyatartás egyik fontos szempontjára hívja fel kampányával a figyelmet a Civilek a Százados Negyedért Egyesület, amely mintegy ötezer darab kutyapiszok gyűjtő zacskót helyezett el a Százados negyed több pontján, így a Századog és a Stróbl utcai kutyafuttatók környékén is.
 • Az idei lomtalantást május 2. és 8. között végzi a Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) Zrt. Józsefvárosban. A lomok kikészítése a kerületen belül körzetenként elérő. A kihelyezés pontos időpontjait eddig csak az érintett lakosok kapták meg, így csökkentve a lomizók esélyeit. Ezt a szokást rúgta fel Pikó András polgármester, aki közzétette ezeket az információkat, növelve a lehetséges káosz esélyét.
 • A köztisztaság javításának korábbi ígérete ellenére a kerület szemetes, a köztereket italozók, hajléktalanok lepik el a lakosok szerint. „Ezekkel a problémákkal muszáj együtt élnünk egyelőre” – mondta az utóbbi két témakört összemosva Pikó András.
 • Pikó András még civil aktivistaként számos kampányt indított, amelynek a középpontjában a Mátyás téri közvécé állt. Pikó András már 1,5 éve polgármester, a Mátyás téri közvécé pedig ma sem működik, csak most nincs körülötte szenzációkeltés.
 • Elsősorban a köztisztaságra, a rengeteg kutyapiszokra panaszkodtak a palotanegyediek számára szervezett józsefvárosi közösségi online fogadóórán. Kiderült többek közt az is, hogy csúszik a Somogyi Béla utca felújítása, ahogyan bizonytalanná vált a Szentkirályi utca újjáépítése is, pedig ez utóbbira volt fővárosi pályázati pénz is.
 • Február 16-án nagy halomban állt a kidobott karácsonyfa a Krúdy Gyula utca 4. szám előtt. Miután felhívtuk a figyelmet a mulasztásra, a Fővárosi Közterület Fenntartó Vállalat másnapra elszállította a kidobott fenyőket, ami dicséretes lenne, ha nem hagyták volna ott az említett helyszíntől néhány méterre lévő másik egyre növekvő kupac tűlevelűt.