lakosság

 • Üres virágtartók, a kukákból kifolyó szemét, drogosok és hajléktalanok – sorolta levelében a főbb problémákat olvasónk: Anna, aki szerint nem ezt a vezetést érdemelte Józsefváros.
 • Mivel a kormány megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy a járvány idején adókat és díjakat emeljenek, ezért Józsefváros vezetésének vissza kellett vonnia a lakossági kommunális adó kiterjesztéséről szóló korábbi döntését. Pikó András sajnálatát fejezte ki, és azt ígérte: amint lesz lehetőségük, újra előveszik a kérdést.
 • Közegészségügyi és közbiztonsági problémákra panaszkodnak az Auróra utcai lakosok az utcában található üvegvisszaváltó miatt. A vegyesboltként nyilvántartott üzlethelyiséget a város minden pontjáról látogatják hajléktalanok, akik már kora reggel alumíniumdobozok csörömpölésével ébresztik fel a lakókat, ráadásul gyakran előfordul, hogy a szükségleteiket is az utcán végzik el.
 • Pikó Andrásék jelentősen csökkentették a parkolási kedvezményre jogosultak számát, amiről a bíróság kimondta, hogy hatályon kívül kell helyezni. Sára Botond szerint Pikóék ezt szándékosan értelmezték félre, és az egész rendeletet eltörölték.
 • Újra tárt kapukkal várja vendégeit a Soros-alapítványoknak is helyt adó Auróra Kioszk és underground közösségi ház. Ugyan nappal (még) egyelőre csendes az Auróra szórakozóhely környéke, ám a nyárias estéken elviselhetetlen a zaj az utcában. Hiába a több tucat lakossági panaszlevél, az önkormányzat fittyet hány a környékbeliek sorozatos panaszkodására.
 • Képgalériát tartalmaz
  Öklömnyi darabok hullottak le a Víg utca 4. szám alatti önkormányzati bérházról a gangra május 18-án. A körfolyosón kisgyermekek is szoktak játszani, szerencsére éppen akkor senki nem tartózkodott kint. A lakosok már hónapokkal ezelőtt jelezték a városvezetésnek, hogy életveszélyes a körfolyosó, ám eddig semmi sem történt az ügyben.
 • Miután törvényességi eljárást is indított a kormányhivatal, Pikó András május 5-én ellátogatott a Teleki tér 7. számú házba, ahol megpróbálta meggyőzni a lakosokat, hogy nem lesz gond az oda tervezett kávézóval, illetve drogambulanciával.
 • Megdöbbenve tapasztalta olvasónk, hogy az előző önkormányzati ciklusban kialkudott kedvezményes lakossági belépés már nem érhető el a ma újranyitott Ludovika Aréna uszodában. Mint kiderült, az önkormányzat nem hosszabbította meg a megállapodását az uszodát működtető egyetemmel, amely továbbra is nyitott egy ilyen együttműködésre.
 • A polgármester nem kérdezte meg a lakosokat, mielőtt a Teleki téri drogambulanciáról döntött. Sőt, ő maga törölte el azt a rendeletet, ami kötelezné a lakosokkal és civilekkel történő egyeztetésre – derült ki Sára Botond Facebook-bejegyzéséből.
 • A Teleki tér 7. szám alá települő drogambulancia képviselői bemutatták elképzeléseiket a ház lakosainak, akik továbbra sem szeretnék, hogy az intézmény a házukba költözzön. A Józsefvárosi Fidesz felszólította Pikó Andrást, hogy vonja vissza a döntését.
 • Videót tartalmaz
  A kijárási és a gyülekezési tilalomra fittyet hányva zenés bulit tartott kedd éjszaka a józsefvárosi baloldal. Egy környéken lakó szerint ez nem először fordul elő, többször tapasztalta, hogy éjszaka üvölt a zene az MSZP Bacsó Béla utcai irodájában.
 • Videót tartalmaz
  Egy éve irányítja a kerületet Pikó András polgármester és csapata. A lakosokat kérdeztük, hogyan értékelik a városvezetői munkát, mi változott az elmúlt egy év során.