népszínházutca

  • A köztisztaság javításának korábbi ígérete ellenére a kerület szemetes, a köztereket italozók, hajléktalanok lepik el a lakosok szerint. „Ezekkel a problémákkal muszáj együtt élnünk egyelőre” – mondta az utóbbi két témakört összemosva Pikó András.
  • Utcabútoroknak nevezett betonkockák kerültek a Népszínház–Vay Ádám–Kiss József utcai csomóponthoz, amelyektől a közterület barátságosabbá válását várja a Józsefvárosi Önkormányzat. A leszűkített csomópontok a Pikó András vezette önkormányzat kommunikációjának egyik központi elemei, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt másfél évben ez volt a legnagyobb „fejlesztés”, ami a polgármester nevéhez köthető. A lakosok körében mégsem hozott osztatlan sikert.
  • Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója szerint a jelenlegi helyzet az mutatja: a Főváros a Blaha Lujza tér felújításával elépíti – azaz ellehetetleníti – a Népszínház utcai villamos végállomás későbbi kivezetését a térre. A közlekedési szakember szerint ez óriási hiba lenne.
  • Kinek a neve áll az utcatáblán? Ki is volt ő? – tesszük fel sokszor a kérdést. Sorozatunkban ezúttal a Népszínház és a Rákóczi út között húzódó Kiss József utca történetének és névadójának eredtünk a nyomába. 177 évvel ezelőtt, 1843. november 30-án született Kiss József költő, aki Józsefvárosban több helyen is lakott. Alapítója volt a modern magyar irodalom egyik bölcsőjének tartott A Hét című lapnak.
  • Korlátokkal szűkítették le a Népszínház utca és Vay Ádám – Alföldi utca, illetve a Népszínház – Kis József utca találkozásánál az autós sávokat. A lakosok úgy vélik, ennél aggasztóbb a hajléktalanok egyre gyarapodó száma és a köztisztasági állapotok.
  • Klasszikus, "kockás" borítású körgang-részlet a Népszínház utcából. Ezekben a lakásokban van ám belmagasság!