olvasói levél

 • Bár a költségvetés lehetővé tenné, mégsem történnek fejlesztések a kerületben – erre hívja fel a figyelmet olvasónk, Koppány, aki leginkább azt nehezményezi, hogy a köztisztasági problémák mellett a társasházak felújítására sem költ elegendő összeget a városvezetés.

 • Üres virágtartók, a kukákból kifolyó szemét, drogosok és hajléktalanok – sorolta levelében a főbb problémákat olvasónk: Anna, aki szerint nem ezt a vezetést érdemelte Józsefváros.
 • A címben lévő következtetésre az egyik olvasónk jutott, amikor megírta nekünk, hogy az önkormányzati média minden csatornájából az árad, hogy a kerületben minden a legnagobb rendben van, holott a valóság az, hogy az egykori, hírhedt nyóckerré züllesztik le a kerületet.
 • Józsefváros szinte minden pontján mindennapossá vált az alkoholtól, vagy kábítószertől delirált egyének tömeges jelenléte - írja olvasónk, akinek gyermeke és unokája el is költözött a kerületből az egyre romló közterületi és közbiztonsági állapotok miatt. 
 • Annak ellenére, hogy az önkormányzat napok óta azt kommunikálja: minden párakapu üzemel, olvasónk jelzése alapján ez nem helytálló, hiszen a Gutenberg téri párakaput szerinte a napokban nem kapcsolták be.
 • A Józsefvárost gettósító, elhanyagoló, a közbiztonságot és köztisztaságot is visszafejlesztő Pikó András is azt a baloldalt szolgálja, amelyik a történelem során számtalanszor bebizonyította már, mekkora rombolást és pusztítást képes végrehajtani – írja olvasónk, aki szerint Pikó hiába épít „civil” személyi kultuszt, ugyanolyan baloldali propagandista, mint amilyen a Klubrádiónál volt.
 • Hiába ígérte Pikó András polgármester, hogy többet fordít majd köztisztaságra, egyre koszosabbá, elhanyagoltabbá, szemetesebbé válnak Józsefváros közterei. Ebben talán a 300 új szemetes kihelyezésére irányuló, de szintén be nem váltott polgármesteri ígéretnek is lehet szerepe. Egyik olvasónk arról panaszkodott, hogy a Mikszáth teret is szemét borítja reggelente.
 • A látványos visszafejlődést csak az nem látja, aki vak, vagy akinek azt szolgálja az érdeke, hogy „ne lássa” – írta lapunknak egyik olvasónk, aki szerint azzal, hogy a polgármester egyes döntései miatt – lásd drogambulancia – egyre több a drogos és a részeg a közterületeken az nemcsak a jobb, hanem a baloldali emberek életét is megkeseríti.

 • Pikó András a szöges ellentétét teszi mindannak megválasztása óta, mint amit a kampányában ígért - írja levelében egy olvasónk, aki szerint a baloldali polgármester nem a lakosoknak, hanem a lumpen elemeknek kedvez döntéseivel. Szerinte ezt bizonyítják Pikó drogambulanciás tervei, valamint a mobilvécék kihelyezése a közterekre.
 • Hazug és gáncsoskodó hangnak nevezte olvasónk közpénzből fenntartott, valójában baloldali propagandalappá züllesztett Józsefváros Újságot, amit szerinte fontos ellensúlyozni. Olvasónk egyben felháborodását fejezte ki Pikó András korábbi kétes döntéseivel, a Zászlómúzeum bezárásával, illetve a Józsefvárosi Cigányzenekar megnyirbálásával kapcsolatban is.
 • Még érezhető volt Józsefvárosban a fejlődés szele: elkezdett szépülni, javulni, élhetőbbé válni - írta levelében egy Olvasónk, aki szerint az elmúlt másfél évben a fejlődés megállt, mi több, visszafelé tendál. Példaként említi a korábbi jobboldali városvezetés által szépen felújított, mára pedig az enyészet martalékává váló II. János Pál pápa teret, amelyet - más közterekhez hasonlóan - megszálltak a hajléktalanok.
 • A vak is láthatja, mennyit romlott minden, ami csak romlani tudott Józsefvárosban az új városvezetés alatt – írja levelében egy Olvasónk. A hat éve a kerületbe költöző fiatal apuka szerint egyre koszosabbá válnak a közterek, de a legszomorúbb az, hogy ez nem is a legsúlyosabb baj: drogos tűket látott szerte a városban, romlik a lakosok biztonságérzete.