önkormányzat

 • Szomorú, de időről időre figyelmeztetni kell az önkormányzatot, hogy tegyen eleget kötelességeinek. A minap arra hívtuk fel a figyelmet, hogy az önkormányzati és magántelkeken is embermagasságúra nő a gaz, ami megkeseríti az allergiások mindennapjait. A cikk vezető képén szereplő telken azóta levágták a „méhlegelőt”, a néhány méterrel arrább lévő telken viszont ma is zöldül a gyom.
 • Javában tombol a nyári allergiaszezon, az önkormányzati és a magántulajdonban lévő józsefvárosi üres telkeken pedig embermagasságig ér a gaz. A parlagfű és az allergén gyomok elleni védekezés értelmében törvény rendelkezik arról, hogy a gyomnövények virágzását köteles az ingatlantulajdonos megakadályozni, ezt viszont az önkormányzat úgy tűnik, nem tudja betartani és betartatni sem.
 • Józsefvárosban sok évig volt egy napirendi téma, amiben mindig egyetértés volt a lakógyűléseken: a társasházakat érintő felújítási pályázatok. Múlt időben. Míg az önkormányzat vezetése korábban értékelte azt, ha a tulajdonosközösségek hajlandóak voltak tenni a környezetük megszépítéséért, jelenleg ez nem így van – mondta el lapunknak Weisz Gábor. A Magyar Közös Képviselők Egyesülete (MAKKE) szakmai igazgatója szerint a lakók pedig tettre készek, s záporoznak a kérdések a közös képviselőkhöz. „Idén lesz-e pályázat?” „Milyen összegre és milyen munkával lehet pályázni?”.
 • Tízmedencés strand és gyógyfürdőt tervezett kerületünk korábbi polgári vezetése az egykori Józsefvárosi Pályaudvar területére, amely alatt jó minőségű vizet is találtak a fúrások során. A beruházás azonban 2019 őszétől teljesen leállt.
 • Láthatóan nagy a fejetlenség a Pikó András vezette Józsefváros Polgármesteri Hivatalában. A közelmúltban távozott a jegyző, most pedig az aljegyzőnél telt be a pohár, pedig utóbbi mindössze néhány hónapja érkezett.
 • Ellentmondásosan kommunikál a baloldali városvezetés az éves lakossági várakozási hozzájárulás kiváltásáról. Egy héttel ezelőtt fizetőssé tették, csütörtökön arról beszéltek, hogy nem kell fizetni. Ma pedig kiderült: egyelőre nem adnak ki új engedélyeket.
 • A 2015-ös illegális migrációs nyomás főbb állomásait érintő sétát szervezett a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával.
 • Ismét a nyilvánosság ereje segített, hogy az önkormányzat elvégezze a feladatát. Egy héttel ezelőtt olvasói tapasztalatok alapján megírtuk, hogy a Német utcai befogadó játszótér karbantartás hiányában elhanyagolt lett. Néhány nappal később az önkormányzat pótolta a mulasztást és kitakaríttatta a játszóteret.
 • Egyre több lehet a belső feszültség a Pikó András vezette hivatalban. A minap az Origo írt róla, hogy tömegesen távoznak az emberek az önkormányzattól, május 20-án pedig a polgármester személyesen kinevezett jegyzője, Czukkerné dr. Pintér Erzsébet is távozott hivatalából, ahogyan Pikó kabinetvezető-helyettese is.
 • Óriási különbségek vannak Pikó András politikai kinevezettjeinek és a hivatali dolgozók fizetésében, emiatt is alakulhatott ki az a feszültség a polgármesteri hivatalban, amely komoly távozási hullámot eredményezett az elmúlt másfél évben – írja az Origo. A rossz légkört tovább ronthatja, hogy Pikó politikai köre komoly nyomást gyakorol a hivatalnokokra, de a rossz munkahelyi körülményekre is sokan panaszkodnak.
 • Képgalériát tartalmaz
  Öklömnyi darabok hullottak le a Víg utca 4. szám alatti önkormányzati bérházról a gangra május 18-án. A körfolyosón kisgyermekek is szoktak játszani, szerencsére éppen akkor senki nem tartózkodott kint. A lakosok már hónapokkal ezelőtt jelezték a városvezetésnek, hogy életveszélyes a körfolyosó, ám eddig semmi sem történt az ügyben.
 • Emberéletet még nem követelt, de egy kiskutya életét már kioltotta a leszakadó plafon egy Illés utcai önkormányzati bérlakásban. Az életveszélyes helyzetet az eredményezte, hogy a Pikó-féle városvezetés által a megbízott építési vállalkozó a tervezett felújításhoz elbontotta a szomszéd épület egy jelentős részét, ám a szabadon maradt fal szigeteléséről hónapokig nem gondoskodtak. Emiatt átáztak, penészessé váltak a falak, és több lakásban is leszakadt a plafon.