online

 • A nemzetközi nőnap előestéjén új, régészeti ásatásokon napvilágot látott tárgyakból nyitott virtuális kiállítást Nőnek való vidék? címmel Magyar Nemzeti Múzeum.
 • 2020. március 1-én indult útjára a Hírnyolc hírportál, amely célul tűzte ki, hogy beszámoljon a józsefvárosiakat érintő közéleti, kulturális hírekről színesen, közérthetően. Ez idő alatt több mint hétezren csatlakoztak hozzánk követőként. Köszönjük!
 • Elsősorban a köztisztaságra, a rengeteg kutyapiszokra panaszkodtak a palotanegyediek számára szervezett józsefvárosi közösségi online fogadóórán. Kiderült többek közt az is, hogy csúszik a Somogyi Béla utca felújítása, ahogyan bizonytalanná vált a Szentkirályi utca újjáépítése is, pedig ez utóbbira volt fővárosi pályázati pénz is.
 • A fiataloknak hatalmas felelősségük van abban, hogy nagyszüleink és dédszüleink – akik körében egyre népszerűbb az internetezés és az okos eszközök használata – megfelelően körültekintőek legyenek a digitális térben.
 • Már a járványhelyzetből is megpróbálnak hasznot húzni a kiberbűnözők: legújabban vakcinával, az oltási sorrendben előbbre jutással kapcsolatos kéretlen megkeresésekkel (e-mail, telefon) próbálják átverni áldozataikat. Olyan is előfordulhat, hogy egészségügyi hatóság tagjainak adják ki magukat, vagy védekezéshez szükséges eszközök „árulnak” hamis webáruházakban.
 • Magyar alkotásokat bemutató, online filmtárat indít csütörtöktől a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmio néven, amelyen klasszikus, valamint a közelmúlt legjobb magyar alkotásai lesznek elérhetőek.
 • November 9-től online oktatásra áll át a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara. Emellett módosul az oktatási rend a Jogi - és a Hittudományi Karon is.
 • A lakosok által legtöbbször felhozott probléma az egyre nagyobb számban megjelenő hajléktalanok, ezzel együtt a közbiztonság és a köztisztaság erőteljesen romló tendenciája, valamint a lakáspályázatok kiírása volt Pikó András polgármester legutóbbi online fogadóóráján, amelyen jelen volt Rádai Dániel alpolgármester is.
 • Legényanya, Roncsfilm, Csinibaba, hogy csak néhányat emeljünk ki abból a húsz magyar vígjátékból, amit csütörtöktől 10 napon át ingyenesen elérhetővé tesz a Nemzeti Filmintézet (NFI) a magyar film napja alkalmából.
 • Videót tartalmaz
  Ha kicsöngettek a digitális óráról és mozogtunk egy kicsit gangon, jöhet is a kikapcsolódás. És ha már úgyis bekapcsolva van a gép, legyen online, legyen film, legyen ingyenes, és mindez lehet még legális is. Íme pár hasznos filmes, online tartalmat kínáló oldal.