Pikó András

 • Az egyre rettenetesebb közterületi állapotokra hívta fel a figyelmet Gondos Judit, a Mátyás tér környékének egyik korábbi képviselője.
 • Pénzhiányra hivatkozva záratott be ikonikus intézményeket a baloldali városvezetés, hónapok óta kormányzati „kivéreztetésről” harsognak, megtorpedózták a társasházi felújításokat, de a józsefvárosiakat is megsarcolták volna.
 • Józsefváros szinte minden pontján mindennapossá vált az alkoholtól, vagy kábítószertől delirált egyének tömeges jelenléte - írja olvasónk, akinek gyermeke és unokája el is költözött a kerületből az egyre romló közterületi és közbiztonsági állapotok miatt. 
 • Nem volt hajlandó külön, tételesen elszámolni a veszélyhelyzet alatt egyszemélyben meghozott 733 döntéséről Pikó András polgármester.
 • Egy szaxofonozó farkast ábrázoló, 4,5 méteres vasbeton szoborral tisztelegne a roma zenészek és a roma kultúra előtt Józsefváros baloldali vezetése, amely az év elején leépítette a Józsefvárosi Cigányzenekart. A szocialista időkre hajazó „alkotás” a Mátyás téren kapna helyet.
 • Jóval szűkebb műszaki tartalma ellenére is 400 millió forinttal drágább lesz a Blaha Lujza tér Karácsony Gergelyék által átszabott felújítása, amit a baloldali főpolgármester éppen a költségek „racionalizálása” céljából tett meg. Az eredeti, Tarlós István által elfogadott terv nem csak olcsóbb és szélesebb műszaki tartalommal bírt, de idén év végére meg is valósították volna.
 • Nem kap felújítási támogatást 81 társasház, de a minimálisra csökkent a vagyonvédelmi kamerák beszerelésének is az esélye Pikó András egyszemélyben meghozott döntése miatt.
 • A Józsefvárost gettósító, elhanyagoló, a közbiztonságot és köztisztaságot is visszafejlesztő Pikó András is azt a baloldalt szolgálja, amelyik a történelem során számtalanszor bebizonyította már, mekkora rombolást és pusztítást képes végrehajtani – írja olvasónk, aki szerint Pikó hiába épít „civil” személyi kultuszt, ugyanolyan baloldali propagandista, mint amilyen a Klubrádiónál volt.
 • Hiába ígérte Pikó András polgármester, hogy többet fordít majd köztisztaságra, egyre koszosabbá, elhanyagoltabbá, szemetesebbé válnak Józsefváros közterei. Ebben talán a 300 új szemetes kihelyezésére irányuló, de szintén be nem váltott polgármesteri ígéretnek is lehet szerepe. Egyik olvasónk arról panaszkodott, hogy a Mikszáth teret is szemét borítja reggelente.
 • Hosszú hónapok után először tartott az önkormányzat „valódi” (nem csak online) közösségi fogadóórát, ezúttal az Orczy és a Magdolna negyed volt terítéken. A főbb témák most is a „szokásosak” voltak: a szemetes utcák, a kutyakaki-hegyek, a hajléktalanok. Érte bőven kritika Pikó Andrást is, aki maga is bevallotta: az Orczy út egy valóban elhanyagolt terület, bármikor arra bringázik a járdán (!), a környék mindig szemetes.
 • Nem elég, hogy több tízezer forintra emelkedett az éves lakossági várakozási hozzájárulás díja Józsefvárosban – az első kocsira is (!) –, Pikó Andrásék duplán fizettetik meg a parkolási díjat azokkal, akik kocsivásárlás előtt állnak.
 • A tavalyi évről közel 5 milliárd forint pénzmaradványa van a baloldali városvezetésnek, Pikó András szerint mégsincs pénze az önkormányzatnak.