program

 • Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amely június 26-án, szombaton 1600 programmal – köztük több józsefvárosi is – várja az érdeklődőket. A szociális és egészségügyi dolgozók a családjaikkal ingyen látogathatják a rendezvényeket.
 • Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. A bibliotékahálózat újraindítja a Könyvet házhoz szolgáltatását, a Cserepontokat pedig továbbra is fenntartják. Indulnak a rendezvények is a könyvtárépületekben.
 • Június 4-én van a 101 évfordulója annak, hogy Szent István országát Trianonban darabokra szaggatták, milliókat sodorva idegen hatalmak fennhatósága alá. A diktátum emléke örökké fájni fog, a szétszakítottság apátiájából azonban 11 éve kezdtünk felocsúdni, amikor az országgyűlés ezt a napot a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította: amelynek értelmében minden magyar – éljen határon innen és túl – része az egységes magyar nemzetnek.
 • Nyomkövetés, betörő fogás és házkutatás is zajlott II. János Pál pápa téren június 3-án, délelőtt. No persze csak játékból, ugyanis a Deák Diák Általános Iskola 3. osztályos tanulói részt vettek a VIII. kerületi Rendőrkapitányság „Nyomvadászat Józsefvárosban” elnevezésű interaktív programján.
 • Védettségi igazolvánnyal május 11-től ismét látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum.
 • Felnőttkori térdfájdalmak, tények és tévhitek a parasport világából, gyakori sportsérülések, a „home office” környezet kialakítása – többek között ez is felmerül témaként a Semmelweis Egészség Napok április 29-i online programján. A mozgásra és a mozgásszervi betegségekre fókuszáló rendezvényen előadásokkal, tornával várják az érdeklődőket.
 • Videót tartalmaz
  A magyar kultúra napját ünnepeljük 1989 óra minden év január 22-én, ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban e napon fejezte be és tisztázta le a Himnusz szövegét. Ezen a napon olyan programok kerülnek előtérbe, amelyek középpontjában a magyar kultúra gyöngyszemei vannak. Idén azonban ezek az események a digitális térbe költöznek.
 • Izgalmas kísérletek, előadások, bemutatók, kerekasztal-beszélgetések idén is lesznek a Kutatók Éjszakáján, azonban a világjárvány miatt minden programot a világhálón, online közvetítenek majd november 27-28-án. Az érdeklődők több mint 90 csatlakozó partner kínálatából, több száz program közül választhatnak.
 • Októberben emlékezünk az ’56-os forradalomra, a 13 aradi vértanúra, emellett idén van a trianoni békediktátum 100. évfordulója is, amely események kapcsán történelmi esteket, könyvbemutatókat szerveznek ebben a hónapban a Visi Imre utcai Polgárok Házában.
 • A Józsefvárosban található Nemzeti Múzeumban pénteken délután nyitották meg az Ars Sacra fesztivált, amelyet országszerte és a határon túl 96 településen rendeznek meg szeptember 12. és 20. között. Számtalan program lesz a kerületben is.
 • Könyvbemutató, borkóstoló és színi előadás is gazdagítja a Polgárok Háza programkínálatát, amely a szeptemberben kezdődő új évadban a járványügyi helyzetnek megfelelően szigorította a látogatási rendjét. A kiemelt rendezvények mellett továbbra is látogathatók az állandó programjaik, így a tánckurzus, a természetgyógyászati tanácsadás, a nyugdíjas klub és a jogsegélyszolgálat.
 • A negyedik születésnapját ünneplő a fogyatékosság-barát közösségi és kulturális térben március 9-én délután a korábbi macifelajánlók és a kávézó dolgozói együtt veszik fel és teljesítik a rendeléseket. Ebben segített – mások mellett – Ónodi Eszter színművész is.