útfelújítás

  • Másfél éves csúszással napokon belül indulhat a Blaha Lujza tér felújítása az eredeti terveknél jóval kevesebb műszaki tartalommal és persze drágábban is. Az egyik legfájóbb pont, hogy elmaradhat a beruházáshoz kapcsolt Somogyi Béla utca felújítása.
  • Hat peremkerület kapott állami támogatást földútjai rendbetételére. Pikó azon siránkozott, hogy a kormány csak jobboldali vezetésű kerületeknek ad pénzt, elődje Sára Botond azonban rávilágított, Józsefvárosban az előző vezetésnek köszönhetően már évek óta nincsenek földutak.
  • Elsősorban a köztisztaságra, a rengeteg kutyapiszokra panaszkodtak a palotanegyediek számára szervezett józsefvárosi közösségi online fogadóórán. Kiderült többek közt az is, hogy csúszik a Somogyi Béla utca felújítása, ahogyan bizonytalanná vált a Szentkirályi utca újjáépítése is, pedig ez utóbbira volt fővárosi pályázati pénz is.
  • Óvodák, iskolák, orvosi rendelők, utak és járdák fejlesztésének támogatására 7,5 milliárd forintos pályázati forrást biztosít a kormány az önkormányzatoknak. A mostani pályázatok kiírásával a tavaly megkezdett munkát folytatják, amikor is mintegy 40 milliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatásokkal segítették az önkormányzatokat.
  • Az Orczy tér, a Dobozi utca, a Magdolna utca, valamint a Baross utca és annak szervízútja megújulását több ütemben tervezték megvalósítani. Az Orczy tér megszépítése és a környékbeli utak modernizációja kikerült a tervekből.
  • A mintegy 80 perces fórumon Pikó András polgármester ideje harmadában-felében a köztisztasággal, hajléktalansággal, közterületi alkohol-fogyasztással, koronavírussal kapcsolatos kérdésekre kereste a válaszokat és tett ígéreteket. Többen érdeklődtek bérlakások kapcsán is: ez kiemelt programja volt Pikó Andrásnak, de az elmúlt 5-6 hónap alatt még nem írtak ki egy bérlakás-pályázatot sem.