vendéglátás

  • Április 30-án, pénteken biztosan eléri a 4 milliót a beoltottak száma, ami a korábbi döntés értelmében azt jelenti, hogy újabb szolgáltatások nyílnak meg azok előtt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Szombattól így kinyithatnak többek között a vendéglátóhelyek belső terei, a mozik, az állatkertek, az edzőtermek is.
  • Jelentős lépés következhet az újranyitásban, amikor eléri a beoltottak száma a 4 millió főt: éjfélre tolódik a kijárási tilalom kezdete, 11 óráig lehet vásárolni az üzletekben, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a színházak, mozik, állatkertek.
  • Egy friss kormánydöntés szerint február 1-je és május 31-e között az állami és önkormányzati ingatlanok után nem kell bérleti díjat fizetnie az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek.
  • A negyedik születésnapját ünneplő a fogyatékosság-barát közösségi és kulturális térben március 9-én délután a korábbi macifelajánlók és a kávézó dolgozói együtt veszik fel és teljesítik a rendeléseket. Ebben segített – mások mellett – Ónodi Eszter színművész is.