virág

  • Közös virágültetést tartott áprilisban Józsefváros és Ferencváros önkormányzata az Üllői út menti virágkazettákba. A „zsebkedőnyi” területeket önkéntesek fogadták örökbe, akik vállalták, hogy gondozzák, ápolják az apró földdarabot. Hermann György, a környék önkormányzati képviselőjének neve is ott virít az egyik virágkazetta felett, mint örökbefogadó. Az elhanyagolt földdarab viszont valószínűleg akkor „látta” utoljára a momentumos képviselőt, amikor az a kamerák kedvéért elültetett néhány virágpalántát.
  • Két új közösségi virágágyást alakított ki a Civilek a Százados Negyedért Egyesület. Az állandó ágyások mellett még egy ideiglenes virágsziget is született a helyi civileknek köszönhetően, amelyet a MÁV telepi Tbiliszi téren, a templom bejáratánál helyeztek el.
  • A korábbi években tavasztól-őszig virágba borult a kerület: a köztereken egynyári virágok pompáztak, az utcai kandeláberekben piroslott a muskátli és az önkormányzat hozzájárulásával az ablakokat-balkonokat is virágok díszítették. A virágosítási törekvések azonban Pikó András hivatalba lépésével véget értek: a lakossági virágosztást tavaly megszüntették, a kandeláberek üresen állnak, a virágládákat pedig beszedték a közterületekről.
  • Képgalériát tartalmaz
    Kora tavasztól késő őszig virágokban pompázik a Füvészkert, amelyeket időről időre megörökít Demeter Károly fotós. A képek alapján egyértelművé válik, hogy érdemes személyesen is megtekinteni a nyár végi virágzásokat a józsefvárosi botanikus kertben.
  • Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a tavasz közeledtével virágba borulnak köztereink, utcáink. Idén üresen árválkodnak a kandeláberek, a virágtartó oszlopokban pedig a gaz ütötte fel a fejét, volt amelyiket szemetessel „keverhették össze” a járókelők, mert italosüvegekkel, szeméttel dobáltak tele.
  • Képgalériát tartalmaz
    Egyre több virág hirdeti, hogy itt a tavasz. A Füvészkert virágait Demeter Károly örökítette meg. A képek alapján egyértelművé válik, hogy érdemes személyesen is megtekinteni az ébredező természetet a józsefvárosi botanikus kertben.